Nya sorters kakor, utan laktos och ägg

Plats: Växjö Konserthus

Tidpunkt: 2019-09-14 13:00 - 14:00

Föreläsare: Hanna Bergström

Vill du lära dig hemligheten bakom världens bästa kakor? Kakor som dessutom är bakade utan laktos och ägg, perfekta även för kalas där det finns allergiker med. Hanna Bergström, författare till böckerna “Nya sorters kakor”och “Vegan Vegan!”, berättar om hur hon utvecklat fler än 60 unika och smarriga kakrecept baserade på vanliga råvaror som står i de flestas skafferier men trots det är helt växtbaserade. Nyckeln till den perfekta kakan är inget annat än kreativitet och grundläggande kunskaper inom kakkemi. Välkommen på ett inspirerande föredrag som bevisar att ”riktiga kakor” kan göras utan både ägg och smör! Seminariet arrangeras av Isberg förlag AB.

Målgrupp: Bakare och kakmonster i alla åldrar.

Om föreläsaren

Hanna brinner för mat och hållbarhet, vilket har lett henne till såväl en civilingenjörsexamen inom bioteknik med fokus på livsmedel som till att vara med och starta en hållbar mataffär i Helsingborg. Hon är delägare i Bruket Kaffebar i Helsingborg. Sedan näsan nådde upp till köksbänken (om inte tidigare) har Hanna haft en speciell svaghet för kakor, som hon nu delar med sig av från den här boken, Nya sorters kakor. Tidigare har Hanna skrivit matboken Vegan Vegan! tillsammans med Agnes Wessman.