Fakta och ofakta om kolhydrater och gluten

Plats: Växjö Konserthus

Tidpunkt: 2019-09-14 11:30 - 12:30

Föreläsare: Maria Sitell

Det skrivs kilometerlånga artiklar om vad som anses som nyttig och onyttig mat, ibland på ganska svajiga grunder. Och det är lätt att tro att råden ändrar sig hela tiden. Senaste decenniet har kolhydrater och gluten fått stå i skottgluggen och efterträdde den fettskräck som fanns på 80- och 90-talet. Så vad gäller egentligen och vad säger den samlade vetenskapen om vad vi ska äta för hälsans skull? Och för klimatet? Seminariet arrangeras av Brödinstitutet.

Målgrupp: Till dig som bryr dig om vad du äter.

Om föreläsaren

Maria Sitell är dietist och arbetar idag om talesperson på Brödinstitutet. Maria har gedigen erfarenhet av att göra vetenskap begripligt och reagerar ständigt på självutnämnda experter. Hon har varit verksam som dietist på sjukhus och vårdcentraler, drivit utvecklingsarbete inom allergi och folkhälsa och är sedan 15 år verksam som kommunikationsexpert främst inom livsmedel och folkhälsa.