EkoGo! Ny guide till ekologisk mat på restaurang

Plats: Växjö Konserthus

Tidpunkt: 2019-09-14 13:00 - 14:00

Föreläsare: Eva Fröman

EkoGo! är en helt ny och unik app som visar vägen till restauranger med ekologisk mat.

Med EkoGo! blir det superlätt att hitta alla restauranger med ekologiska ambitioner. Appen samlar landets alla KRAV-certifierade restauranger samt övriga matställen med minst 25 % ekologiskt och marknadsför dem under ett och samma paraply.

EkoGo! har en geobaserad kartfunktion som enkelt och snabbt ger användaren upplysningar om närmsta restauranger med ekologisk mat. Hungriga konsumenter med höga miljökrav som vill äta något snabbt, kan med några snabba knapptryck hitta förslag på matställen med ekologiskt och om så önskas vegetariskt/veganskt utbud. Restaurangerna måste kunna dokumentera sina ekoandelar för att vara med i appen eller ha en KRAV-certifiering med minst en stjärna. Med EkoGo! kan användaren göra egna rankinglistor, betygsätta matställen och enkelt dela restaurangupplevelser med andra. Appen är gratis för såväl konsument som annonserande restaurang. Tack till Jordbruksverket som gett stöd till utvecklingen av EkoGo! Seminariet arrangeras av Ekomatcentrum.

Målgrupper: Konsumenter som vill äta ekologisk mat på restaurang och restauranger som vill marknadsföra att de satsar på ekologiskt mot konsument.

Om föreläsaren

Eva Fröman, verksamhetsledare för Ekomatcentrum. Utbildad hortonomekonom som jobbat med ekologisk mat och marknad sedan 1991. Ekomatcentrum är en ideell förening vars huvudsakliga syfte att öka andelen ekologiskt i livsmedelskedjans alla led.