MAT2018 – Stabil försäljning i tältet och publikrekord i Konserthusparken

MAT2018 lockade som vanligt runt 50 000 besökare och flera av utställarna i mattältet pratar om lika bra, eller ännu bättre, försäljning jämfört med tidigare år.
– Vi är här för fjärde året och det har bara blivit bättre för varje år. Fredagen var fantastiskt bra och lördagen ser också lovande ut, säger Anna Mathers från Överstekvarn Chili Gotland (bilden). 

Företaget odlar och förädlar chilifrukt och i tältet sålde de bl a habanero och chutney på chili & rabarber.
– Det här är årets absolut bästa event för oss. Vi älskar att komma hit. Organisationen är också otroligt proffsig, säger Anna Mathers

En annan självklar mötesplats under MAT är Konserthusparken och här blev det publikrekord i år, mycket tack vare kändiskocken Tareq Taylor som lagade mat i Matsvinnsköket på fredagseftermiddagen.
– Vi har fått hit närmare 5 ton mat som skulle ha slängts, men istället blivit härliga rätter. Det är betydligt mer än förra året så visst har vi haft mer folk i år säger, Caroline Kågell, projektledare Matsvinnsköket.

I Konserthusområdet arrangerades dessutom tre olika tävlingar, debatter, workshops och ett femtiotal seminarier. Här var besökarantalet ungefär samma som förra året.
– Vi har räknat ihop till 2210 seminariebesök och det är nästan exakt samma som förra året, säger Erika Lagergren, projektledare för seminarieprogrammet.

Årets program för MAT har varit mer omfattande än någonsin och det har under dessa dagar skapats mötesplatser runt om i stan.
– Det unika med MAT är att vi får med oss så många olika aktörer som tror på detta och vill bidra på sitt sätt. Vi har ju ett viktigt budskap som ska genomsyra eventet och det handlar om att vi vill förändra synen på mat och hur vi producerar den. Det har vi med oss i allt vi gör, säger projektledare Calle Sand.

MAT2019 arrangeras andra helgen i september.

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.