Marie Skogström till MAT2019

Stjärnkonditorn och kocken Marie Skogström kommer till MAT2019. Marie kommer bland annat att laga mat i Matsvinnköket i Konserthusparken och sitta i juryn för Riksfinalen i Årets Ekokock.

Marie är kanske mest känd för sin vinst i Dessertmästarna 2013, men meritlistan är betydligt längre än så med priser som guld i Coupe dessert och medaljör av årets kvinnliga kock. Karriären startade på PM & Vänner i Växjö och sedan 1999 driver Marie tillsammans med sin man Peter Mat & Vin Slottsparken i utkanten av Malmö. Lördagen den 14 september gästspelar Marie Skogström i det populära Matsvinnköket som arrangeras för fjärde året i rad. Växjös matbutiker donerar svinnvaror som skickliga kockar sedan förvandlar till smakrika rätter till evenemangets besökare.

– Förra året gick det åt sammanlagt 5 ton mat, mat som annars skulle ha slängts helt i onödan. Vi vill uppmärksamma den viktiga frågan om matsvinn som är ett av miljömålen i Agenda 2030. Det känns extra roligt att i år få besök av Marie som har en anknytning till Småland, säger Calle Sand, projektledare för MAT.

Marie kommer även att sitta i juryn för Riksfinalen i Årets Ekokock tillsammans med bland annat PM & Vänners Ia Ahlsgård som blev utsedd till Årets Stellabagare 2018 och Eko-Kocken Ulrika Brydling som har en lång erfarenhet inom matlagningtävlingar.