Miljöminister Karolina Skog (MP) inviger Matsvinnsköket

Miljöminister Karolina Skog (MP) kommer att ta del av eventet MAT i Växjö. Hon kommer bland annat att inviga Matsvinnsköket kl. 11.00 i konserthusparken. Honkarolinaskog_1 kommer även att delta i ett seminarium om nationella och lokala satsningar kring livsmedelsfrågan.

Matsvinnköket handlar om att uppmärksamma matsvinnet. Butikerna i Växjö kommer att donera så kallade svinnvaror, dvs varor med skönhetsfel, nära bäst före datum etc. Av detta tillagas enklare rätter och smakprover. Maten är gratis för besökarna men det finns även möjlighet skänka en slant till välgörande ändamål. Matsvinnköket håller öppet fredag 11-18 och lördag 10-16. Läs mer om Matsvinnköket här!

Karolina Skog kommer även att delta i konferensen Agenda 2030 – från globalt till lokalt. På fredag kl 9.00 kommer hon att tala under rubriken Vårt livsviktiga vatten – en förutsättning för hållbar matproduktion. Detta seminarium hålls i Kristina Nilsson-salen på Konserthuset och är öppet för allmänheten.

Besökarna mycket nöjda med MAT2017 

På frågan om vad besökarna tycker om MAT i sin helhet ges snittbetyget 9 av 10 möjliga. 90 procent av de som svarat ger MAT 8 eller högre i betyg. Detta visar en undersökning som Research One har gjort genom att intervjua ett par hundra slumpmässigt utvalda som besökte mattältet på Stortorget.

Rekordförsäljning i tältet och slutsålt i Matsvinnköket

MAT2017 har i år befäst sin ställning som Sveriges viktigaste matevent. Även i år besökte ca 50 000 eventet och för utställarna i mattältet blev det rekordförsäljning.
-Vi har varit här flera år men aldrig haft sådant tryck tidigare, säger Jean-Luc Martin från företaget  JJ´s cookie dough.

Hem
x