Utställare i Växjö Konserthus

Under MAT2019 kommer flera utställare att finnas i Växjö Konserthus foajé. Nedan listas de som du kan besöka under helgen. 

 

Bokförlaget Arena – 13-14/9
Fynda bland våra böcker och ett urval av Leif Mannerströms designade köksprodukter.

Cancerstiftelsen i Kronobergs län 13-14/9
Du möter representanter för Cancerstiftelsen i Kronobergs län som kan berätta om verksamheten. Här finns informationsmaterial om stiftelsen och Dietisternas Riksförbund. Ge en gåva eller anmäl dig till MånadsGåvan, ett sätt att stödja den lokala cancervården regelbundet. Cancerstiftelsen i Kronobergs län är en fristående och oberoende organisation som på idéell bas jobbar med att på alla plan förbättra och utveckla cancervården och forskningen här i vårt län. Vi har ingenting med Cancerfonden eller andra riksorganisationer att göra. Vi står under Länsstyrelsens tillsyn. Hittills har vi bidragit med 8 miljoner kronor, med allt från sorgeböcker för barn till utbildning i den svåra vården i livets slutskede.

Coop – 13/9
Vår Kokbok Sara Begner finns på plats och berättar om boken och signerar.

Ekomatscentrum 13-14/9
Boosta Eko med EkoGo! Sveriges första och enda app för restauranger med ekologisk mat och dryck. Vi visar appen EkoGo! för såväl matgäster som restauranger. Vår ambition är att få så många som möjligt att ladda ner appen och börja använda den. Vi vänder oss också till restauranger med ekologisk mat och dryck för att få dem att registrera sig i appen. I montern kan man få en kort instruktion i hur man ska använda appen på bästa sätt.

En värld av möjligheter – 13/9
En värld av möjligheter är ett utbildningsprojekt av Hotell- och restaurangfacket för att öka yrkesstoltheten, professionaliteten och kvaliteten i en av Sveriges snabbast växande näringar.

Findus Special Foods – 13/9
I vår monter kommer ni få information om vad som finns i butik att köpa, för att få tillräckligt med näring. Detta tillsammans med Livsmedelsakademin och projektet 0-vision undernäring. Vi bjuder på en nyttig kaka.

Isaberg Förlag – 13-14/9
Mat-/guide-, hälso- & coffeetableböcker i en bra mix. På lördagen träffar du våra författare Ann-Charlotte Fägerlind, bloggarna Under vårt tak samt Hanna Bergström i montern. Det bjuds även på smakbitar ur deras böcker.

Kronobergs Livsmedelsstrategi & LRF – 13-14/9
Vad händer i montern? Jo du kommer kunna tävla och vinna ett fint fårskinn, prata med oss som jobbar med livsmedelsstrategin och smaka på godsaker från länet.

Måltid Sverige & Skolmatsakademin med vänner – 13/9
Kom förbi vår monter och prata måltidspedagogik, schemalagda luncher och framtidens hållbara offentliga måltider, samt inspireras av våra goda exempel från Västra Götalandsregionen med omnejd. Måltid Sverige – ett nav för den offentliga måltiden. Skolmatsakademin – ett kunskapsnätverk för skolmåltider i Västra Götaland

Svenska kockars förening – 13-14/9
Vid vår monter får man träffa medlemmar i vår förening som informerar om vår verksamhet.

Svenska Blå Stjärnan m fl frivilliga försvarsorganisationer – 14/9
Vi tipsar om hur man ser till att ha god och nyttig mat, och tillräckligt med mat i en krissituation. Du kan få inköpslistor, recept, tips på förvaring och tillredning samt annat ”matnyttigt” som kan vara lite tankeväckande. Vi tillreder lite smakprover. Dessutom har vi allmän information om krisberedskap, bl a den omtalade Krislådan.

Växjö kommun – 14/9
Efter seminariet ”Goda måltider för matfriska seniorer” är du varmt välkommen att besöka vår monter. Där kan du ställa frågor till föredragshållarna, få fördjupad information och delta i en tävling. Dessutom finns möjlighet för dig som seminariedeltagare att få individuella tips av dietist om hur du kan förstärka dina måltider efter dina behov.” Det man kan förvänta sig är att få veta mer om dels hur Växjö kommuns måltidsorganisation arbetar med måltider till äldre (matdistributionen främst, men också matsedelsplanering, restaurangverksamhet och annat), och dels om hur vi dietister i omsorgsförvaltningen arbetar med att främja hälsan hos äldre som bor hemma.

Årets Ekokock sponsorer – 14/9