Dryck de luxe

Lördagen den 14 september bjuder Villa & Trädgård de luxe  in alla sina favoritproducenter till en heldag i sin mysiga trädgård på Sandgärdsgatan. Fokus kommer att ligga på lokalt framställda, småskaligt och hantverksmässigt framställda drycker.

Portarna öppnas kl 15 och fram till kl 20 kommer producenterna vara på plats för att erbjuda smakprover och berätta om sin verksamhet. Tyngdpunkt på alkoholhaltiga, men även en rad alkoholfria drycker erbjuds. Smakkuponger säljs på plats och 4 stycken kostar 100 kr. Välkomna att njuta av cider, öl, vin, läsk, must och mycket mer på Villa & Trädgård de luxe!

Producenter/importörer 2019:
Rosforth & Rosforth
Fruktstereo
Emmaboda Bryggeri
Kvarnagårdens Bryggeri
Skånska Spritfabriken
Dryckesbutiken
Spriteriet
Morgon Coffee Roasters
Vin & Natur
Kommer att uppdateras med fler. 

Nytt för i år är att det arrangeras flera workshops om dryck samt olika dryckesprovningar i Villan.

  • Kl 15.00-16.00 den 14 september Växjöbryggerierna och svensk ölkultur. Föredrag med Lennart Johansson från Kulturparken Småland och Jan Bärtås examinerad ölsommelier. De ger en historisk tillbakablick på bryggerierna i Växjö och hur den svenska ölkulturen förändrats under 1900-talet. Läs mer i deras Facebookevenemang här.
  • Kl 13.00 (EXTRAINSATT) och kl 17.00 den 14 september Naturvin, vad är det? Provning av naturviner med naturvins-ambassadören Pontus Elofsson, Nomas före detta chefssommelier och ett av Sveriges största namn i vinsammanhang. Det kommer provas och samtalas om minst fyra viner och det krävs inga förkunskaper! Biljetter för provningen finns att köpa här. Tips! Gå på det kostnadsfria seminariet Château Vadå – om det okända vinfusket i Växjö Konserthus innan kl 13-14. Mats-Eric Nilsson, den hemlige kocken, berättar om vinbranschens okända fusk och tricksande – men också om de goda alternativen.
  • Kl 19.00-20.00 den 14 september Provning av världens bästa gin till gin & tonic. Det provas Skånska Spritfabrikens G Gin i tre olika typer. En klassisk London Dry Gin, som är en världsmästare, och två lagrade, en på äppeldestillatfat och en på Bordeauxfat. Provningen avrundas med en gin & tonic. Biljetter för provningen finns att köpa här.

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.