Årets tävlingar

Årets Ekokock

Det är inte bara vad och hur vi odlar som är viktigt, utan också hur det tillagas. Därför är det glädjande att allt fler intresserar sig för att kombinera gastronomiskt finlir med ett tydligt hållbarhetstänk. Under MAT2019 avgörs den nationella tävlingen Årets Ekokock inför publik i Konserthusets foajé. 

Fyra kockar från några av Sveriges absolut främsta restauranger med högt hållbarhetstänk, skapar under två timmar storverk i köken i Konserthusets foajé! Årets Ekokock är tävlingen som tar hållbar gastronomi på allvar! Tävlingen riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar i Sverige som arbetar eller vill arbeta med sin matlagning för en bättre värld. Tävlingen är öppen för alla svenska kockar som med sitt arbete vill göra skillnad inom hållbarhetsområdet.

Finalister Årets Ekokock 2018

Daniel Jönsson (Mariott, Köpenhamn)
Edwin Flodstrand (Shogo by river, Göteborg)
Hanna Lukowiesky (Lilla Bjers, Gotland)
Lyndon McLeod (Gnosjö kommun och egen företagare)
Magnus Santesson (Stadshusrestauranger AB, Stockholm)
Markus Junkala (Markus Junkala Research & Development, Göteborg)

SM-deltävling i utomhusmatlagning i Konserthusparken

SM i utomhusmatlagning vill lyfta utomhusmatlagning och friluftsliv samt de fantastiska råvaror som finns i regionen från lokala producenter.

Sex lag ska göra upp om chansen att åka till finalen i Skövde. Lagen består av två eller tre deltagare som har tre timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök. I menyn ingår förrätt, varmrätt och dessert som ska tillagas till sex normalportioner till en jury. Råvarukorgens innehåll kommer från lokala producenter, flera av dem ställer också ut i mattältet på Stortorget. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt ur korgen.

Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingens moment och fortlöpande intervjuar lagen.

Kom förbi Konserthusparken på fredagen den 13 september och heja på lagen och inspireras av maten och råvarorna!

Läs mer här! 

 

 

Om admin-black

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.