Bonden – den nya stjärnan! Hur bra procentled bygger topprestauranger.

Med Anna Norström, frilansande mat- och resejournalist med fokus på Fine Dining. 

Vad är hemligheten bakom maten på världens bästa restauranger? Det är ganska enkelt, egentligen! Det handlar om bra råvaror. Producenten, bonden, odlaren – det är där allt startar i det kugghjul som är en restaurang. Efter den industriella revolutionen glömde vi bort hur viktiga dessa nyckelpersoner är, såväl i hemmen som i resturangbranschen. Men för oss här i Norden blev det nynordiska matmanifestet ett uppvaknande!
 
I den här föresläsningen tar vi ett titt på hur nära samarbeten skapat världens bästa restauranger; ur ett makro- till mikroperspektiv. Vi kollar in goda exempel från i kök runt om i världen och Sverige, och vi pratar om vad en forager gör.
 
Föreläsningen avslutas med en intervju med Per Bengtsson på PM & Vänner som bland annat berättar om vad “Vänner” står för och hur de arbetar med att få lokala ingredienser på sina menyer.
 
 

Tidigare föreläsningar: