Andelsjordbruk – för privatpersoner och offentliga kök.

Denna föreläsning på Kunskapsbuffén består av två olika delar; två inriktningar på samma tema. Dels andelsmat för privata konsumenter, samt andelsjordbruk för offentliga kök. Föreläsare är Tessan Nordeman och Emma Lundgren, två andelsjordbrukare. De producerar grönsaker och honung och kommer dela med sig av sin kunskap och inspiration:

Del 1: Andelsmat – från vår jord till ditt bord
Vill du veta mer om andelsmat och vad det innebär att äga andelar i ett lantbruk? Då är denna digitala föreläsning om andelsmat, som riktar sig till dig som är konsument, helt perfekt. Andelsjordbruk är ett sätt för dig att veta var din mat kommer ifrån och att få nyskördat under hela säsongen utan att behöva odla själv!

Del 2: Småskaligt i storköken – andelsjordbruk i offentliga kök
Jobbar du i ett offentligt kök eller som upphandlare i offentlig sektor och är intresserad av bra råvaror? Då kan du få inspiration här! I denna föreläsning som riktar sig till den offentlig sektorn ryms förklaringar, tips och erfarenheter om vad det innebär som storkök att vara andelsägare. Vi går igenom modellen och hur er verksamhet kan få ett lyft genom att handla lokalt och säsongsanpassat. 


Tidigare föreläsningar: