Småskaligt i storhandeln

Välkommen till en lite kortare föreläsning som introducerar hur du som mindre producent kan sälja via mataffärer och handeln. Håkan Seiborg, handlare på ICA Maxi i Växjö berättar hur ICA arbetar med sina leverantörer och ger tips på vad du som producent behöver tänka på gällande exempelvis märkning och etiketter.

Vi gör ett studiebesök på Stensåkra Charkuteri & Deli i Vetlanda, Småland, där Birgitta Starck och Thomas Kanestad berättar hur deras resa har varit, från att vara helt nya i branschen till att våga satsa, utveckla produkten och nu finnas över hela Sverige.

Birgitta och Thomas poängterar bland annat vikten av att alltid veta att produktionskapaciteten finns där redo, så att man vågar sälja och därmed också leverera. Ett av många avgörande tillfällen var när Stensåkra vann ett antal guld i chark-SM. Att tävla och vinna medalj ger produkten trovärdighet gentemot större återförsäljare. Vidare lyfter dem även hur viktigt det är att vara sann och äkta i sitt varumärke och värderingar, samt att våga tro och satsa större än på bara närmarknaden.

Användbara länkar:


Tidigare föreläsningar: